Gombs lecs
2005.10.17. 23:13
Gombs lecs Hozzvalk: 50 dkg zldpaprika, 25 dkg gomba, 3 db kemny paradicsom, 2 nagy fej vrshagyma, 5 dkg fstlt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzld, 1 csapott evokanl piros fuszerpaprika, 1 teskanl s, kshegynyi trtt fekete bors. Az sszes zldsgflt megmossuk, lecspgtetjk, a gomba tnkjt, mint a ceruzt kihegyezzk, s felszeleteljk. A zldpaprikt karikkra vgjuk, a paradicsomot nyolcadokba aprtjuk. A fokhagymt tisztts utn sszezzzuk. A fstlt szalonnt nagyon apr kockkra metljk, majd kis lngon, folytonosan kevergetve, a zsrjt kiolvasztjuk. Ezutn rtesszk a meghmozott s finomra aprtott vrshagymt, s megszva, fedo alatt vegesre proljuk. A gombaszeleteket hozzadjuk, sszekeverjk, majd ismt lefedve addig proljuk, amg a gomba levet ereszt. Zsrjra pirtjuk, majd a tuzrol lehzva belekeverjk a pirospaprikt s a fokhagymt. Hozzadjuk a paprikakarikkat s megborsozzuk. Ismt lefedve, tovbbi 10 percig proljuk. Kzben nhnyszor megkeverjk. Ezutn beletesszk a paradicsomot s a finomra metlt petrezselyemzldet, majd ppen csak addig forrstjuk, amg a paradicsom mg egyben marad, de mr vegesedik.
|