Hstelek : Rntott szardnia citrommrtssal |
Rntott szardnia citrommrtssal
2005.10.17. 23:27
Rntott szardnia citrommrtssal
Hozzvalk: 2 doboz apr fstlthal-konzerv (pl. sprotni vagy Bckling), 1 db egsz tojs, liszt s zsemlemorzsa a bundzshoz,
a citrommrtshoz:
1 evkanl liszt, msfl dl tej, 2 dl kefir, fl citrom leve, 1 mokkskanl reszelt citromhj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkskanl trtt fekete bors, zls szerint kevs cukor s s
Elksztse:
Az apr halakat a felnyitott konzervdobozbl lecspgtetve gy szedjk ki, hogy lehetleg ne srljenek, ne trjenek ssze. Egyenknt belemrtogatjuk a lisztbe, a felvert tojsba s a zsemlemorzsba, majd a 180 fokos olajban szp pirosra megstjk (3-4 perc). Kzben a mrtshoz a leszrt szardniaolajbl kt evkanlnyit egy serpenybe ntnk, rszrjuk a lisztet s lland kevers kzben habzsig hevtjk, ezutn rntjk a megmelegtett tejet, s folytonosan kevergetve srre fzzk. Hozzntjk a kefirt, a citromlevet, a citromhjat, a zzott fokhagymt, majd a sval s a trtt borssal fszerezzk. Jl sszekeverjk s kiforraljuk. A lecspgtetett halacskkat a mrtssal s prolt rizzsel vagy slt burgonyval knljuk. Gyakorlott hziasszonyoknak egyszeren kszthet klnlegessg.
|