Zldsges sfrnyos haltl
2005.10.17. 23:31
Zldsges sfrnyos haltl
Hozzvalk: 2 evkanl vaj, 1 kzepes hagyma, 20 dkg srgarpa, 2 kzepes prhagyma, 5 szl zeller, 1 kiskanl sfrny, 2 dl szraz fehrbor, 7 dl hal-alapl, s, rlt fehrbors, fl citrom leve, 60 dkg tengeri halfil, 15 dkg garnla.
Elksztse:
Az aprra vgott hagymt forr vajon gyenge tzn megproljuk. A megtiszttott rpt zldsggyaluval kzvetlenl az edny fltt vkonyra gyaluljuk, s kis ideig a hagymval egytt proljuk. A prt megtiszttjuk, s rzsutosan 1 cm-es karikkra vgjuk. A zellert megmossuk, s vkonyan felszeleteljk. Ha vannak levelek is rajta, aprra vgjuk. A prval egytt kiss megproljuk. (Tipp: Hal-alapl helyett hasznlhatunk zldsglevest is, s a sfrnyt curryvel helyettesthetjk.) A sfrnyt a zldsgre szrjuk, egy kicsit pirtjuk, majd felntjk fehrborral. Hozzntjk a hal-alaplevet, s sval borssal, citromlvel zestjk. Lefedve 15 percig kzepes tzn proljuk. A halat megmossuk, s falatnyi darabokra vgjuk. Meglocsoljuk citromlvel, szzuk, borsozzuk. A rkkal egytt a zldsghez tesszk, s gyenge tzn 5 perc alatt kszre proljuk. Vgl szksg szerint utnazestnk.
|