Halpogcsa
2005.10.10. 20:47
Halpogcsa
Hozzvalk:
Tengeri halpogcsa, 1 doboz paradicsomos halkonzerv , 2 dl ftt (prolt) rizs, 2 db egsz tojs, 2-3 evkanl zsemlemorzsa , 2-3 evkanl liszt, fl citrom leve, 1 mokkskanl reszelt citromhj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkskanl trtt fekete bors, kevs s
Elksztse:
A halkonzervet kibontjuk s a levt leszrjk. Mly tlba ntjk a prolt rizst, rszrjuk a darabokra vgott halat, a fszereket s a zzott fokhagymt. Rntjk a hal levt s a feltrt, nyers (felveretlen) tojst. Megszzuk, beleszrjuk a zsemlemorzst, s az egszet alaposan sszedolgozzuk. Nedves kzzel kis pogcskat formzunk a rizses-halas masszbl, vgl kevs lisztbe mrtva a 170 fokos olajban szp pirosra megstjk (7-8 perc). Saltval vagy mrtssal tlaljuk. Hidegen is, melegen is nagyon j. Egyszeren s gyorsan kszthet, nem drga, m finom tel.
|