Hstelek : Burgonyafelfjt vagdalthssal |
Burgonyafelfjt vagdalthssal
2005.10.10. 20:56
Burgonyafelfjt vagdalthssal
Hozzvalk:
1 kg burgonya, 4 evkanl vaj, 1 fej vrshagyma, 2 fokhagymagerezd, 40 dkg vegyes darlths, 1 doboz paradicsompr, s s bors, 1 babrlevl, 1 evkanl des paprika, 3 kemny tojs, 1/8 hsleves, 1 evkanl petrezselyem
Megtiszttjuk a burgonyt, karikra vgjuk, megmossuk, s konyharuhn megszrtjuk. Egy kis vajat felforrstunk, s a burgonya mindkt oldalt aranybarnra stjk. Megtiszttjuk a hagymt s a fokhagymt, felaprtjuk s kt evkanl vajban megproljuk. Hozzadjuk a darlthst, jl elkeverjk s megstjk. A paradicsomot feldaraboljuk s hozzadjuk a hshoz, fszerezzk, s 20 percig fed nlkl proljuk. A tepsit kivajazzuk. Az aljra fektetnk egy burgonyarteget, megfszerezzk, rrakjuk a darlt hst s a tojsszeleteket, s ismt befedjk burgonyval. Sval s borssal fszerezzk. Rntjk a hslevest, a tepsit a st kzepre helyezzk s megstjk. A ksz felfujtat petrezselyemmel megszrjuk s tlaljuk. Vegyes salta ecetes-olajos ntettel s hagymakarikkkal illik hozz.
|