Csirkeaprlk-leves
2005.10.10. 21:06
Csirkeaprlk-leves 4-6 szemlyre
50 dkg csirkeaprlk 15 dkg srgarpa 10 dkg fehrrpa 15 dkg mirelit zldbors 5 dkg gomba 5 dkg zeller 2 kis fej vrshagyma 3 evkanl olaj petrezselyem borsikaf vagy bors s
A megtiszttott, feldarabolt csirkeaprlkot az olajon kiss pirtsd meg, majd add hozz a felkockzott srga- s fehrrpt,zellert, valamint a megtiszttott s felszeletelt gombt. Egy kis ideig pirtsd egytt ezeket, majd ntsd fel j msfl liter meleg vzzel. Ekkor tedd bele egszben a megtiszttott vrshagymt, adj hozz petrezselymet, borsot, st. Lass tzn fzd, s amikor a zldsgek flig megpuhultak, tedd bele a borst is. Amikor minden puha, tlals eltt mg meghintheted finomra vgott petrezselyemmel is..
|