Kretek : Ananszos savanykposzta |
Ananszos savanykposzta
2005.10.10. 21:10
Ananszos savanykposzta
Hozzvalk: 60 dkg savanykposzta, s, nhny szem fekete bors,nhmy szem borkabogy, 1 babrlevl, 2 evkanl pecsenyel, 1 nagy fej hagyma, 1 dcl olaj, egy ntetnyi ecet 1.5 dcl marhahsleves, 4 evkanl szraz knny fehrbor, 1 doboz anansz konzerv
A kposztt hideg vzben tmossuk s szitn jl lecspgtet- jk s kinyomkodjuk, majd nhnyszor kssel tvagdossuk. A hagymst tisztitsa utn flbe majd csikokra vgjuk; az ananszt lecsepegtetjk ha nem darabos akkor ssze vgjuk Egy nagy ednyben felforrositjuk az olajat s vilgosra piritjuk benne a hagymt, meglocsoljuk egy ntetnyi ecettel, majd felntjk a pecsenyelvel, a levessel s a borral;hozzadjuk a kposztt, a borkabogyt, a borst a st s a babrlevelet, majd gyakori kevers mellett, kis lngon kb fl ra alatt puhra fzzk, ezutn beleteszk az ananszdarabokat s nhny percig mg egytt proljuk. Az ananszos kposzta nagyon finom serts- szranyas-s vadsltekhez egyarnt.
|