| 		
		 
 Paradicsomos kposzta
  2005.10.17. 22:44 
Paradicsomos kposzta 
  
 Hozzvalk 4 szemlyre:  
  
1 kis fej deskposzta,   1,2 l csabai paradicsom ivl,  1 kis fej vrshagyma,  2 dkg zsr,  rlt bors, rlt kmny, pirospaprika, liszt, cukor, citroml  
  
 Elkszts: 
  
A kposztt megmosom, ha kell, kls leveleit leszedem, torzsjt kiszedem, ngy darabra vgom, fl centimteres cskokra szeletelem, s felengedem egy liter paradicsomlvel. Teszek bele 5-10 kvskanl kristlycukrot, 2-3 kvskanl vegett, kshegynyi trtt borsot s ktszer annyi rlt kmnyt, s fed alatt addig fzm, mg megpuhul. Nyridben pr paradicsomot is teszek bele, lehjazva, felszeletelve.  Ha a fzelk megftt, belekeverem a rntst: forr zsron megdinsztelem az apr kockra vgott vrshagymt, ezen zsemlesznre pirtok 1-2 evkanl lisztet, belekeverek egy mokkskanl pirospaprikt, majd felntm 2 dl paradicsomlvel s jl elkeverem a tzrl lehzva. Ha a rntst belekevertem a fzelkbe, hagyom, hogy mg egyet forrjon s leveszem a tzrl.     Citromlvel zesthet. desks-savanyks z legyen, gyeljnk arra, nehogy valamelyik z dominljon. Felttnek adhatunk hideg slt hst, tkrtojst, fasirtot, prkltet.  
 |