Srgaborsfzelk
2005.10.17. 22:45
Srgaborsfzelk
Hozzvalk 4 szemlyre: 50 dkg srgabors 1 kis fej vrshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 babrlevl, fstlt szalonna bre, 2 dkg zsr, pirospaprika, liszt, cukor
Elkszts:
A hagyma felt lereszelem a fokhagymval egytt s leszom, flreteszem. A srgaborst (amit kivlogattam, megmostam) a hagyma msik felvel felengedem egy liter vzzel, beleteszem a szalonnabrt s a babrt, teszek bele egy kvskanl kristlycukrot s egy kshegynyi szdabikarbnt, s fed alatt addig fzm, mg a bors megpuhul (van, aki gy szereti, hogy teljesen ppesre fzi). Ha a fzelk megftt, belekeverem a rntst: forr zsron zsemlesznre pirtok 1-2 evkanl lisztet, belekeverem a reszelt hagymt s fokhagymt egy csipet pirospaprikval, majd felntm 2 dl hidegvzzel s jl elkeverem a tzrl lehzva. Ha a rntst belekevertem a fzelkbe, hagyom, hogy mg egyet forrjon, megszom s leveszem a tzrl.
Felttnek zls szerint adhatunk slt kolbszt, slt fstlt tarjt, slt hst, tkrtojst, fasirtot, prkltet.
|