Pudingos pisktakocka
2005.10.17. 22:58
Pudingos pisktakocka Hozzvalk: 1 zacsk vanlis pudingpor, 5 dl tej, 10 darab babapiskta, 3-4 evokanl kristlycukor, 1 1/2 dl narancsl, 5 dkg mazsola, 1/2 dl rum (vagy 1 teskanl rumaroma), 1 zacsk vanlis cukor, 1 evokanl zselatinpor,
A csokoldmrtshoz: 5 dkg tcsokold, 2 dl tej, 1 mokkskanl bzakemnyto. A babapisktt aprra trdeljk, majd a rummal s a narancslvel lelocsoljuk. Legalbb 20 percig hagyjuk llni, ez ido alatt tbbszr is tforgatjuk. Kzben a pudingot a zacskn lvo elors szerint elksztjk a tejjel s a cukorral, valamint a vanlis cukorral, s a fozs vgn a megmosott s lecspgtetett mazsolt is hozzadjuk. A ksz pudingba belekeverjk a zselatinport. Szgletes tepsit vagy tuzll tlat eloksztnk. A mg meleg pudingot sszekeverjk a narancsos-rumos pisktval, s belesimtjuk az ednybe. Ha mr egszen kihult, betakarjuk, s betesszk a hutoszekrnybe. Msnapig hutjk. Kis kockkra vgva egy-egy desszertestnyron fehalmozzuk. A kzben elksztett csokoldmrtssal lelocsolva knljuk. A csokoldmrtshoz a tejet a bzakemnytovel sszekeverjk, majd a kis darabokra trdelt csokoldt is beletve, kevergets kzben egszen kis lngon addig forraljuk, amg a csokold elolvad, illetve a mrts besurusdik.
|