| 		
		 
 Bolgr rizseshs
  2005.10.10. 20:54 
Bolgr rizseshs 
  
Hozzvalk: 
  
40 dkg sertshs,  1 evkanl olaj,  1 teskanl s,  2 teskanl desnemes paprika,  1/4 teskanl bors,  2 fokhagymagerezd,  2 evkanl paradicsompre,  1 l hsleves,  1 zld paprika,  1 piros paprika,  3 fej vrshagyma,  25 dkg hosszszem rizs              A hst 2 cm-es daragokra vgjuk, s olajban tz percig stjk. A fszereket, a paradicsomprt s a forr hslevest hozzadjuk. Felforraljuk, s fed alatt puhra fzzk. A paprikt ngyfel vgjuk, kimagozzuk s cskokra szedjk. A hagymt megtiszttjuk s negybe vgjuk. A paradicsomot rvid idre a forr levesbe tesszk, majd hideg vzben lemossuk, a brt lehzzuk s ngybe vgjuk. A rizst hozzadjuk s felforraljuk. A paprikt s hagymt belekeverjk, s puhra fzzk. A  paradicsomot az utols t percben tesszk hozz. A rizseshst kevers nlkl puhra fzzk, s vgl zestjk. 
 |