Sonks rakott krumpli
2005.10.17. 23:09
Sonks rakott krumpli
Elksztsi id kb 70 perc.
1 kg burgonya 2 dl tejfl 10 dkg ftt, fstlt hs 2-3 kemnytojs 10 dkg reszelt sajt 2 tojs 2 nagy fej vrshagyma s bors
A burgonyt hjban megfzzk, hagyjuk kihlni, majd meghmozzuk s felkarikzzuk. Amg a krumpli f, addig a hst apr kockkra, a kemnytojsokat karikkra vgjuk. A tojsokat habosra verjk s belekeverjk az aprra vgott fokhagymt, a trtt borsot s zls szerint st. Ezutn a tejflt is hozz keverjk. A vrshagymt megtiszttjuk s felkarikzzuk.
Egy mlyebb tepsit, vagy tzll tlat kivajazunk. Egy rteg burgonyakarikt fektetnk bele, megszzuk, bebortjuk hagymakarikkkal, majd kemnytojs szeletekkel. Meglocsoljuk nhny evkanl tejfls tojssal, majd rszrunk kevs fstlths kockt. jabb burgonyarteg kvetkezik, majd gy tovbb, amg tartanak az sszetevk. A tetejre tejfls tojs kerljn. Megszrjuk a reszelt sajttal, s 200 fokra elmelegtett stben addig stjk, amg szp piros lesz a teteje. Kockkra vgva tlaljuk.
|