Slt kagyl fokhagymval
2005.10.17. 23:27
Slt kagyl fokhagymval
Hozzvalk:
1 doboz natr kagylkonzerv, 2 db egsz tojs, 1 dl szraz fehrbor, 10-15 dkg finomliszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott teskanl s, fl citrom leve, 1 mokkskanl reszelt citromhj, 1 mokkskanl trtt fekete bors
Elksztse:
A kagylt olajos levtl leszrjk s nagyon vatosan sztszedjk. A levet sszekeverjk a tojsok srgjval, hozzadjuk a fehrbort s annyi lisztet, hogy sr palacsintatszta-massza legyen belle. Belekeverjk a zzott fokhagymt s az sszes fszert. Vgl a kemny habb vert tojsfehrjt is hozzadjuk. A kagylcskkat egyenknt elszr lisztbe mrtjuk, ezutn a tsztba forgatva a forr olajban 2 perc alatt megstjk. A megmaradt tsztbl sssnk 4 vkony palacsintt, amelyre egy-egy adag slt kagylt rtehetnk. A leszrt, paprtrlkzre rakott kagylkat melegen, fokhagyms-majonzes mrtssal tlaljuk. Ha ftelnek sznjuk, petrezselyemmel zestett prolt rizst vagy vajas prolt zldsget adjunk hozz. Kiss munkaignyes, de nagyon finom, nyenceknek val tel
|