Menü
 
Háttérképek
 
Animációk
 
Clipart
 
Képek
 
Szavazz!
SZ.P.G.
Milyennek találod a honlapomat?

Nem tetszik
Tetszik
Nagyon tetszik
Szuper
Csúcs szuper
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Lottószámok
Ufi JavaPage
Lottószám kalkulátor:

számjegy,
a legnagyobb

 
Húsételek
Húsételek : Halászlé

Halászlé

  2005.10.10. 20:46


Halászlé
                                          
Hozzávalók:                       
1 közepes ponty (1,5 kg körüli),                      
2 nagy fej vöröshagyma,                       
2 zöldpaprika,                       
2 paradicsom,                       
1 evokanál piros fuszerpaprika,                       
1 csapott evokanál só,                       
1 gerezd fokhagyma,                       
1 csöves csípos paprika vagy cseresznyepaprika a díszítéshez.
                                                                               
A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejébol, az                       
uszonyokból és a filézés után kikerülo csontokból,             
valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé  
alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe. (Aki            
nem tud halat tisztítani és filézni, vagyis                        
szálkátlanítani, az vásároljon külön halászlénak való                      
halaprólékot, és külön négy szelet halat.) Jó nagy fazék                        
aljára karikázzuk a megtisztított vöröshagymát és a                        
fokhagymagerezdet, majd rátesszük a darabokra vágott                        
halaprólékot és a csontokat. 1 csapott evokanál sót és a                        
pirospaprikát rászórjuk, ezután az egyik zöldpaprikát                        
belekarikázzuk. Ráöntünk bő két liternyi vizet, és                        
felforraljuk. Erős lángon főzzük legalább másfél órán                        
keresztül. 15 perccel azelőtt, mielőtt a főzési idő                        
letelne, beletesszük a felvágott paradicsomokat. Közben                        
a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk. Ha az alaplé                        
elkészült, finom szűrőn keresztül átengedjük, és a                        
szűrőben lévő csontot-halhúst - amennyire csak                        
lehetséges - átpasszírozzuk. Az így nyert sűrű hallevet                        
megfelelő nagyságú fazékba öntjük. Felforraljuk, és a                      
már forrásban lévő levesbe óvatosan beleengedjük a                        
halszeleteket. Keverés nélkül, és nagyon kis lángon 10                        
percig főzzük, végül a megmaradt zöldpaprikát vékony                        
karikákra vágva, az utolsó pillanatban beletesszük.
               

 
Mai dátum:
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
SMS
 
Humor
 
Viccek
 
Receptek
 
Egy kis olvasnivaló
 
Számláló
Indulás: 2005-08-26
 

carStyling.hu - Magyar autó-tuning portál 

Válogass termékeink közül - licitálj - vagy add el amire már nincs szükséged! Kattints ide!
 
AkciósBolt Partnerprogram
 

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!