Halfilé balkáni zöldségekkel
2005.10.10. 20:47
Halfilé balkáni zöldségekkel Hozzávalók: 60 dkg halfilé 2 evőkanál citromlé 30 dkg mélyhűtött vegyeszöldség (apróra vágott répa , borsó, kukorica) 1 zöldpaprika 4 közepes paradicsom 2 fej vöröshagyma 4 szelet szalonna 2 evőkanál vaj 1 teáskanál só 1 csomag halízesítő fűszer A halat 8 szeletre vágjuk, és citrom levével bedörzsöljük. A mélyhűtött zöldséget hidegen megmossuk és így felengedjük. A paprikát és a paradicsomokat négybe vágjuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A szalonnát ropogósra sütjük és kivesszük. A vajat a szalonnazsírban felengedjük. A halat jól megszárítjuk, és mindkét oldalán két percig sütjük a zsíradékban. Megsózzuk, kivesszük, és melegen tartjuk. A zöldséget 1/8 liter vízben fedő alatt megpároljuk. Megsózzuk, majd a halat óvatosan belehelyezzük, fűszerekkel megszórjuk, és rövid ideig melegítjük (nem főzzük)
Köménymagos sós burgonya Vajjal illik hozzá.
|