Heringlakoma
2005.10.10. 20:49
Heringlakoma
Hozzávalók 4 személyre:
4 közepes, pácolt hering (ruszli) 20 dkg áttört túró, 1,5 dl joghurt 1,5 dl író, csipetnyi cukor (vagy méz) csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, 2 közepes fej hagyma 4 ecetes uborka
Előkészítése:
A heringeket felvágjuk, és ha szükséges, a gerincüket eltávolítjuk; a heringfiléket kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk; a hagymát megtisztítjuk, és karikára vágjuk; az ecetes uborkát vékony szeletekre vágjuk; a túrót simára keverjük a joghurttal és az íróval, majd cukorral, sóval és fehér borssal ízesítjük.
Elkészítése: A heringfiléket egy tálon tetszetősen elhelyezzük, majd elrendezzük mellette a hagymakarikákat, az uborkaszeleteket, a paradicsom- és a tojásgerezdeket is. Végül elosztjuk rajta a túrós öntetet, és zsázsával meg kaporral meghintve tálaljuk.
|