Húsételek : Aszalt gyümölccsel töltött dagadó |
Aszalt gyümölccsel töltött dagadó
2005.10.10. 20:51
Aszalt gyümölccsel töltött dagadó Hozzávalók: 1 kg malac-dagadó felszúrva l tkanás só,1/ tkanál bors,1/4 tkanálmajoranna 75-75 g.aszalt szilva és száritott almakarika 50 g.mazsola 2,5 dl fehérbor l evőkanál cukor 100 g apróra vágott vöröshagyma 1 evőkanál étkezési keményitő 2 evőkanál rum A hús belsejét bedörzsölöm sóval,borssal és majorannával A gyümölcsöket és a mazsolát felfőzöm a megcukrozott fehérborral,10 percig állni hagyom,majd átszűröm. A húst megtöltöm a gyümölccsel és a mazsolával,bevarrom,vagy hústűvel átszűröm. A húst a bőrös oldalával lefelé tepsibe fektetem,hozzáöntöm a leszűrt bort és annyi vizet,hogy a folyadék 2 cm magasan álljon a tepsiben . Hozzáadom a hagymakockákat és a húst lefedve párolom. Fontos,hogy a bőrt azután vagdaljuk be miután megforditjuk ,nekem csak igy lesz ropogós. Az étkezési keményitőt és a rumot összekeverem,a sütőlevet szűrőn át hozzáöntöm,felfőzöm és izesitem. Ki-ki izlése szerint. Ja,sütés közben természetesen locsolgatom,mert igy a sütőlé aromáját átveszi a hús. Finom is és jól mutat az asztalon az arnyszinűre pirult malacbőr. Vöröskáposzta és főtt burgonya kiséri.
|