Babgulyás füstölt csülökkel
2005.10.10. 20:52
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya.
A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evokanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfu, szurokfu, bazsalikom, borsikafu.
A csipetkéhez: 1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.
Elkészítése: A babot és a füstölt csülköt elozo este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettot odatesszük foni. Amikor félig megfott a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább fozzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék és a csülök, ekkor kezdem fuszerezni. Eloször megsózom, teszek bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet,bazsalikomot, majoránnát, borsika füvet, borsot és zöldséglevelet. Ezután csinálok egy magyaros rántást (hagyma, fokhagyma, pirospaprika) és berántom.
Csipetke tésztával gazdagíthatjuk és készre fozzük.
|