Bajor fasírozott
2005.10.10. 20:53
Bajor fasírozott
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirkemell is lehet) 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, vagy tejszin, 1 evőkanál liszt olaj, só, pirospaprika, 1 tojás, majoranna
A darált húst a tojással, sóval, pirospaprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés pirospaprikával megszórom, felengedem kb. 2 dl vízzel, ebbe helyezem bele az elkészített kisgombócokat. Izesítem sóval és még majorannával. puhára főzöm (főzési idő kb. 10-15 perc), ha kész a lisztet elkeverem a tejföllel vagy tejszinnel, besűritem, összeforralom és kész van. Mellé tálalhatok köretként nokedlit,krumplipürét.
|