Burgonyafelfújt vagdalthússal
2005.10.10. 20:56
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 4 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 fokhagymagerezd, 40 dkg vegyes darálthús, 1 doboz paradicsompüré, só és bors, 1 babérlevél, 1 evőkanál édes paprika, 3 kemény tojás, 1/8 húsleves, 1 evőkanál petrezselyem
Megtisztítjuk a burgonyát, karikára vágjuk, megmossuk, és konyharuhán megszárítjuk. Egy kis vajat felforrósítunk, és a burgonya mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát, felaprítjuk és két evőkanál vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, jól elkeverjük és megsütjük. A paradicsomot feldaraboljuk és hozzáadjuk a húshoz, fűszerezzük, és 20 percig fedő nélkül pároljuk. A tepsit kivajazzuk. Az aljára fektetünk egy burgonyaréteget, megfűszerezzük, rárakjuk a darált húst és a tojásszeleteket, és ismét befedjük burgonyával. Sóval és borssal fűszerezzük. Ráöntjük a húslevest, a tepsit a sütő közepére helyezzük és megsütjük. A kész felfujtat petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk. Vegyes saláta ecetes-olajos öntettel és hagymakarikákkal illik hozzá.
|