Chili con carne
2005.10.10. 20:59
Chili con carne (mexikói étel) Hozzávalók:
50 dkg darált marhahús 2 konzerv vörös bab 1 nagy fej vöröshagyma 3 nagy paradicsom 1 kis fej zellergumó 2 szál sárgarépa 2 szál petrezselyemgyökér 1-2 chilipaprika (elhagyható) olaj, só, bors, pirospaprika, chilipor Forró olajban megpirítom a darálthúst, hozzáadom a kockára vágott hagymát, kissé tovább pirítom, majd meghintem chiliporral, sóval, borssal és pirospaprikával. Belekeverem a kockára vágott zellergumót, sárgarépat és petrezselyemgyökeret. Hozzáadom a babot és elkeverem. A paradicsomot leforrázom és a héját lehúzom. Negyedekre vágom és ezt is beleteszem. Lassú tuzön kb. 1 órát fozöm. Aki csíposen szereti fozhet bele 1-2 chilipaprikát is. Tálaláskor rizset vagy friss kenyeret adok hozzá vörösborral.
|