Bégek álma
2005.10.10. 21:00
Bégek álma
Hozzávalók:
80 dkg birkacomb, 20 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 2 db törökparadicsom, 30 dkg paradicsom, 8 dkg liszt, 3 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt, 5 g törött bors, só.
A faggyúmentes birkahúst sós, vöröshagymával és fokhagymával ízesített lében puhára pároljuk. Ezután a puhára párolt húst ledaráljuk. A finom, apróra vágott vöröshagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a darált birkahúst és sóval, törött borssal ízesítjük. A meghámozott törökparadicsomot (padlizsánt) karikákra vágjuk, megsózzuk, lisztbe mártogatjuk, és forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk. A paradicsomokat kettévágjuk, megsózzuk, meghintjük törött borssal, lisztbe mártogatjuk és a törökparadicsomhoz hasonlóan, olajban mindkét oldalát megsütjük. Megfelelő méretű tűzálló tálat vajjal kikenünk, aljára rakjuk a törökparadicsomot, egyenletesen elosztjuk rajta a darált bárányhúst, majd zsindelyszerűen rárakjuk a paradicsomot. Gazdagon meghintjük reszelt sajttal és közepes hőmérsékletű sütőbe tolva, a sajtot megpirítjuk. Elkészítési idő: 1 és egy negyed óra
|