Levesek : Aszalt vegyes gyümölcsleves |
Aszalt vegyes gyümölcsleves
2005.10.10. 21:03
Aszalt vegyes gyümölcsleves
Hozzávalók: 20 dkg ?ASZALT VEGYES? gyümölcskeverék 2 evőkanál cukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 késhegynyi fahéjpor szegfűszeg 1 dl bor fél citrom 1 dl tejszín 2 kiskanál pudingpor
Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöt bő 1 l vízben feltesszük főni, beleszórjuk a cukrot, vaníliáscukrot, fahéjat, szegfűszeget, hozzáöntjük a bort. A citromot megmossuk, a levét kicsavarjuk (félretesszük), a héját a levesbe főzzük. Ha felforrt a leves belekeverjük a tejszínnel simára kevert pudingport, hozzáadjuk a citromlét és kihűtjük.
|