Csirkeaprólék-leves
2005.10.10. 21:06
Csirkeaprólék-leves 4-6 személyre
50 dkg csirkeaprólék 15 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 15 dkg mirelit zöldborsó 5 dkg gomba 5 dkg zeller 2 kis fej vöröshagyma 3 evőkanál olaj petrezselyem borsikafű vagy bors só
A megtisztított, feldarabolt csirkeaprólékot az olajon kissé pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott sárga- és fehérrépát,zellert, valamint a megtisztított és felszeletelt gombát. Egy kis ideig pirítsd együtt ezeket, majd öntsd fel jó másfél liter meleg vízzel. Ekkor tedd bele egészben a megtisztított vöröshagymát, adj hozzá petrezselymet, borsot, sót. Lassú tűzön főzd, s amikor a zöldségek félig megpuhultak, tedd bele a borsót is. Amikor minden puha, tálalás előtt még meghintheted finomra vágott petrezselyemmel is..
|