Köretek : Ananászos savanyúkáposzta |
Ananászos savanyúkáposzta
2005.10.10. 21:10
Ananászos savanyúkáposzta
Hozzávalók: 60 dkg savanyúkáposzta, só, néhány szem fekete bors,néhámy szem borókabogyó, 1 babérlevél, 2 evőkanál pecsenyelé, 1 nagy fej hagyma, 1 dcl olaj, egy öntetnyi ecet 1.5 dcl marhahúsleves, 4 evőkanál száraz könnyű fehérbor, 1 doboz ananász konzerv
A káposztát hideg vízben átmossuk és szitán jól lecsöpögtet- jük és kinyomkodjuk, majd néhányszor késsel átvagdossuk. A hagymást tisztitása után félbe majd csikokra vágjuk; az ananászt lecsepegtetjük ha nem darabos akkor össze vágjuk Egy nagy edényben felforrositjuk az olajat és világosra piritjuk benne a hagymát, meglocsoljuk egy öntetnyi ecettel, majd felöntjük a pecsenyelével, a levessel és a borral;hozzáadjuk a káposztát, a borókabogyót, a borsót a sót és a babérlevelet, majd gyakori keverés mellett, kis lángon kb fél óra alatt puhára főzzűk, ezután beleteszük az ananászdarabokat és néhány percig még együtt pároljuk. Az ananászos káposzta nagyon finom sertés- száranyas-és vadsültekhez egyaránt.
|