Aszaltszilvás pároltrizs
2005.10.10. 21:12
Aszaltszilvás pároltrizs
15-20 dkg aszalt szilvát pár órával (vagy egy éjszakára) hideg vízben áztatunk, majd kimagozzuk (ha magvas volt), és félbe vagy negyedekbe vágjuk. Egy csészényi (kb. 2,5-3 dl-es) jázmin rizst pici olajon megfuttatunk, majd felöntjük 2-2,5 csészényi forró húslevessel (vagy vízben felodott 2 db erőleveskockával), hozzáadjuk a szilvát és 15-20 perc alatt - nagyon kis lángon - készre pároljuk, közben keverni nem szükséges. Egy kis pihentetés után csészébe tömörítve, és a tányérra borítva, petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk. Eredetileg ezt a köretet fűszeres, grillezett csirkemellel, gombamártással és ráolvasztott/sütött sajttal ettem.
|