Alma-mártás
2005.10.10. 21:15
Alma-mártás
Egy literes cserép vagy porczellán fazékba tegyünk forrni vizet.
(Porcellánját elveszitett vasedényben nem szabad mártásokat főzni, mert megbarnul és rossz ize is lesz.)
Minden személyre fél almát tisztitsunk meg a héjától és vagdaljuk fél kockákba, a forró vizbe együtt az almával tegyünk kevés sót, cukrot és zöld petrezselyem-levelet egy fél kávéskanálnyit apróra vágva.
Ha az alma puhára megfőtt, készitsünk bele habarást: minden személyre számitsunk egy kanál tejfÖlt és egy kávéskanál lisztet; ezeket keverjük jól össze, ha simára elkevertük, a forró almát levével együtt lassanként keverjük fel a habarással, ügyelve, hogy kicsi edénybe ne készitsük a habarást, mert akkor csomós marad és rossz lesz a mártás. Ha felvegyitettük, tegyük ujra forrni; ha felforrt, vegyük el a tüztől, mert ha igen melegen áll meghigul és elbarnul. Tálalásig gyenge meleg helyen álljon.
|