Spenót (parajfőzelék)
2005.10.17. 22:46
Spenót (parajfőzelék)
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg spenót, 4 dl tej, 2 dl tejföl, 2 vizes zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg zsír, cukor, vegeta
Elkészítés:
A spenótleveleket megmosom, és kis darabokra tépkedem (a szárakat eldobom). A hagymát és fokhagymát lereszelem, és forró zsírban a spenóttal együtt megforgatom párszor. Ekkor belemorzsolom a tejben puhára áztatott és kinyomkodott zsemléket, belekeverem a tejfölt, és beleteszek 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál vegetát, és felöntöm a tejjel. Hagyom, hogy még egyet forrjon és kész is, leveszem a tűzről. Finom mártást kapunk, ami (zsír helyett vajjal készítve) kiváló száraz sültek mellé köretnek. Önálló ételként is megállja a helyét, feltétnek tükörtojás vagy keménytojás adható hozzá.
|