Zöldbabfőzelék
2005.10.17. 22:48
Zöldbabfőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg zöldbab 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé
Elkészítés:
A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem. A megtisztított, 2-3 cm darabokra vágott zöldbabot a hagyma másik felével felengedem egy liter vízzel, teszek bele 1-2 kávéskanál kristálycukrot és 2-3 kávéskanál vegetát, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Ízlés szerint kevés citromlével ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet, rántott párizsit.
|