Zöldborsófőzelék
2005.10.17. 22:48
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg zöldborsó 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, pirospaprika, liszt, cukor, citromlé
Elkészítés:
A borsót a vajon megdinsztelt, kis kockára vágott hagymán félig puhára párolom, felengedem egy liter vízzel, teszek bele 2-3 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál vegetát, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul. Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró vajon zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejszínnel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Citromlével ízesíthető. Feltétnek adhatunk hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet, rántott párizsit.
|