| 		
		 
 Ananszfelfjt
  2005.10.17. 22:50 
Ananszfelfjt              Hozzvalk:  50 gr margarin,   25 gr mz,   20 dkg sovny krmsajt,   1 tojs,   25 gr rlt mandula,   25 gr rizsliszt,   1 kvskanl reszelt narancshj,   37,5 dkg friss anansz                    Ez a knny krmes gymlcspuding sovny sajttal,   mandulval s tojssal kszl. A krmjast stshez   kivl, de alacsony zsrtartalma miatt szraz lehet. Mz   helyett hasznlhatunk datolyappet is , hogy cskentsk   a cukortartalmat. A margarint habosra keverjk a mezzel.   Fokozatosan hozzadjuk a krmsajtot s a tojs srgjt.   Belekeverjk a mandult, a rizslisztet s a   narancshjat. Az a nanszt aprra vgjuk, s azt is   hozzadjuk. A tojs fehrjt flverjk, s vatosan   beleforgatjuk az ananszos keverkbe. Kikennk egy 15 cm    tmrj gyrs formt, amelynek aljra mints als   lapot kapcsolunk. Belentjk a masszt, s elmelegtett   stben 190 fokon 50 percig stjk. Hagyjuk egy kicsit   kihlni, majd htbe tesszk. Joghurttal lentve,   hidegen tlaljuk. 
 |