Aranygaluska
2005.10.17. 22:51
Aranygaluska Hozzávalók: 1/2 rész *kelttészta* 20 dg darált dió 20 dg porcukor étolaj
öntethez: 1 l tej 20 dg kristálycukor 2 vanilliás pudingpor 3 tojás Elkészítése: A tésztát lisztezett deszkán széthuzogatjuk. Az étolajat kis tálba öntjük, a diót megkeverjük a porcukorral. Kis szaggatóval félholdakat szaggatunk, 1 sort lerakunk az olajjal kikent tepsibe. Megkenjük olajjal, megszórjuk a cukros dióval. Ezt ismételjük még a tepsi meg nem telik. Erre teszünk még egy sor tésztát. 30 percet pihentetjük, kisütjük. Az 1 liter tejből 3 tojás sárgájával, a pudingporokkal és a kristálycukorral sűrű pudingot főzünk. Tűzről levéve hozzákeverjük a 3 tojás keményre vert habját. Ezzel tálaljuk az Aranygaluskát.
|