Gyümölcsös rizsfelfújt
2005.10.17. 22:55
Gyümölcsös rizsfelfújt
Hozzavalok: 15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fel liter tej, 3 tojas, 50 dkg gyumolcs vagy kompot, 1 pupozott ek. kakao, 3 dkg vaj, so, fahej.
A megmosott rizst annyi vizzel, amennyi ellepi, feltesszuk foni, egy kicsit megsozzuk, majd ha a vizet magaba szivta, raontjuk a tejet, kozekeverjuk a vajat. Egesz kis langon addig fozzuk, mig a tejet a rizs magaba nem szivta. A tojassargajakat, 20 dkg cukorral kikeverjuk, hozzaadjuk a tojasok kemenyre vert habjat, s ovatosan beleforgatjuk a teljesen kihult tejberizst. A massza felet kivajazott, zsemlemorzsaval megszort tuzallo talba ontjuk, rasimitjuk a gyumolcsot, megszorjuk cukorral es fa-hejjal. A maradek rizst a kakaoval osszekeverjuk, es a gyumolcsre teritjuk. Kozepesen meleg sutoben, kb. 35-40 percig sutjuk. Malnaszorppel vagy higitott baracklekvarral kinaljuk.
|