Mákos guba
2005.10.17. 22:57
Mákos guba
Hozzávalók: 3 db óriáskifli 15 dkg darált mák 15 dkg porcukor 10 dkg margarin 3/4 l tej 10 dkg kristálycukor A tejet a cukorral és 5 dkg vajjal felforraljuk, a kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk.Egy szitában tál fölött leöntjük a forró tejjel úgy hogy teljesen átitatódjon.Egy jénait kivajazunk és rétegekben rakjuk.Egy sor kifli leszórva mákkal (amit már összekevertünk a porcukorral) ,és így tovább. A mák legyen az utolsó. Ha marad tej egy picit még önthetünk rá és a tetejére daraboljuk a maradék vajat. Sütöben a legnagyobb fokozaton pirosra sütjük. Nagyon hamar kész,az elkészítési idő kb 15 perc a sütés kb fél óra.
|