| 		
		 
 Pudingos pisktakocka
  2005.10.17. 22:58 
Pudingos pisktakocka              Hozzvalk: 1 zacsk vanlis pudingpor, 5 dl tej, 10 darab babapiskta, 3-4 evokanl kristlycukor, 1 1/2 dl narancsl, 5 dkg mazsola, 1/2 dl rum (vagy 1 teskanl rumaroma), 1 zacsk vanlis cukor, 1 evokanl zselatinpor, 
  
A csokoldmrtshoz: 5 dkg tcsokold, 2 dl tej, 1 mokkskanl bzakemnyto.                          A babapisktt aprra trdeljk, majd a rummal s a  narancslvel lelocsoljuk. Legalbb 20 percig hagyjuk  llni, ez ido alatt tbbszr is tforgatjuk. Kzben a pudingot a zacskn lvo elors szerint elksztjk a tejjel s a cukorral, valamint a vanlis cukorral, s a  fozs vgn a megmosott s lecspgtetett mazsolt is  hozzadjuk. A ksz pudingba belekeverjk a zselatinport.  Szgletes tepsit vagy tuzll tlat eloksztnk. A mg  meleg pudingot sszekeverjk a narancsos-rumos pisktval, s belesimtjuk az ednybe. Ha mr egszen  kihult, betakarjuk, s betesszk a hutoszekrnybe.  Msnapig hutjk. Kis kockkra vgva egy-egy  desszertestnyron fehalmozzuk. A kzben elksztett  csokoldmrtssal lelocsolva knljuk. A  csokoldmrtshoz a tejet a bzakemnytovel  sszekeverjk, majd a kis darabokra trdelt csokoldt  is beletve, kevergets kzben egszen kis lngon addig  forraljuk, amg a csokold elolvad, illetve a mrts  besurusdik.  
 |