Pudingos piskótakocka
2005.10.17. 22:58
Pudingos piskótakocka Hozzávalók: 1 zacskó vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 10 darab babapiskóta, 3-4 evokanál kristálycukor, 1 1/2 dl narancslé, 5 dkg mazsola, 1/2 dl rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evokanál zselatinpor,
A csokoládémártáshoz: 5 dkg étcsokoládé, 2 dl tej, 1 mokkáskanál búzakeményíto. A babapiskótát apróra tördeljük, majd a rummal és a narancslével lelocsoljuk. Legalább 20 percig hagyjuk állni, ez ido alatt többször is átforgatjuk. Közben a pudingot a zacskón lévo eloírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral, valamint a vaníliás cukorral, és a fozés végén a megmosott és lecsöpögtetett mazsolát is hozzáadjuk. A kész pudingba belekeverjük a zselatinport. Szögletes tepsit vagy tuzálló tálat elokészítünk. A még meleg pudingot összekeverjük a narancsos-rumos piskótával, és belesimítjuk az edénybe. Ha már egészen kihult, betakarjuk, és betesszük a hutoszekrénybe. Másnapig hutjük. Kis kockákra vágva egy-egy desszertestányéron fehalmozzuk. A közben elkészített csokoládémártással lelocsolva kínáljuk. A csokoládémártáshoz a tejet a búzakeményítovel összekeverjük, majd a kis darabokra tördelt csokoládét is beletéve, kevergetés közben egészen kis lángon addig forraljuk, amíg a csokoládé elolvad, illetve a mártás besurusödik.
|