Rizsfelfújt
2005.10.17. 22:59
Rizsfelfújt
20 dkg rizs 4 dl tej 10 dkg cukor 3 tojás vanília vaj zsemlemorzsa fél citrom só
A folyóvízben megmosott rizshez adj egy csipet sót, egy fél rúd vaníliát, s a 4 dl vízzel felhigított tejben - lassú tűzön - főzd puhára. (Ha kell, az elfőlő tejet vízzel pótold.) A tojások fehérjéből verj habot. A sárgákat jól keverd ki a cukorral, egy evőkanál vajjal és a fél citrom lereszelt héjával. Ha már a főtt rizs kihűlt (langyos), keverd hozzá a sárgáját, majd forgasd bele a habot is. Egy tűzálló tálat vajazz ki, hintsd meg zsemlemorzsával, s terítsd el benne a rizst. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd pirosra. Pelle Józsefné vaníliás porcukrot, csokoládé- vagy vaníliaöntetet, esetleg gyümölcsszörpöt ajánl hozzá.
|