Bajor húsos rakott burgonya
2005.10.17. 23:02
Bajor húsos rakott burgonya Hozzávalók . 600 g burgonya . 200 g fott házisonka . 1,5 dl tejföl . 2 db tojássárgája . 60 g vaj vagy margarin . 0,5 dl tejszín . só, orölt bors
Elkészítése A burgonyát héjában megfozzük, még melegen meghámozzuk, és ha kihult, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az orölt borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk az elokészített burgonyát és a sonkát. Tuzálló edényt a vajjal vagy margarinnal kikenjük, kevés zsemlemorzsával megszórjuk, és a keveréket beleöntjük, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és elomelegített sütoben megsütjük. Önálló ételként vagy köretként adhatjuk. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk.
|