Burgonyás cukkinis rakottas
2005.10.17. 23:03
Burgonyás cukkinis rakottas
Burgonyából és cukkiniból könnyen, gyorsan finom rakottast süthet mikrohullámú készülékben is. Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkíni, 4 evőkanál olívaolaj, só, 30 dkg lágy sajt
Elkészítése: 1. A krumplit hámozza meg, és a héjas cukkínival együtt olyan vékonyan (kb. 2 milliméter) szeletelje fel, mint a chipshez szokás. 2. A zöldségkarikákat felváltva tegye egy mikrohullámú edénybe úgy, hogy a közepén egy kis kört üresen hagy, ugyanis a mikróban az étel a tál közepén kevésbé puhul. 3. Olajjal locsolja meg, kissé sózza. Lefedve, 750 wattal kb. 15 percig vagy 500 wattal kb. 23 percig süsse. Közben kétszer-háromszor óvatosan forgassa át, de ügyeljen rá, hogy a zöldség mindvégig a tál szélén legyen, a közepére ne kerüljön! 4. Végül a lágy sajtot szeletelje fel, fektesse a zöldségrakottas tetejére, és a legnagyobb teljesítménnyel 1-2 perc alatt olvassza rá, de forró grillsütőbe vagy sütőbe is teheti e célból.
|