Dödölle
2005.10.17. 23:03
Dödölle
Hozzávalók: Krumpli Liszt Zsír Sok vöröshagyma Tejföl Só A krumplit kockákra vágjuk, sós vizben megfőzzük, majd a víz egy részének leöntése után pürévé törjük. Lassú tűzön apránként adjuk hozzá a lisztet, egészen addig amíg bírjuk keverni. Ha úgy érezzük kész van, akkor húzzuk félre a tűzről, és egy serpenyőbe tegyünk két-három kanálnyi zsírt. A hagymát apróra vágva pírítsuk üvegesre, vagy ízlés szerint barnára. Érdemes sok hagymát használni, mert úgy lesz finom. Ha kész a hagyma, egy evőkanalállal szaggassunk bele kis gombócokat a püréből. Ha a kanalat belemártjuk a zsírba, a gombócok nem ragadnak nagyon össze. A gombócokat görgessük bele a hagymába, hogy az ráragadjon az oldalukra. Frissen, fórrón tállaljuk, ízlés szerint sózva, tejfölözve. Iszonyatosan laktató étel!
|