Francia rakott burgonya 2.
2005.10.17. 23:04
Francia rakott burgonya Hozzávalók: 1,20 dkg burgonya, 5 tojás, 4 dkg zsír, 4 dkg liszt, 3 dl tej A héjában főtt burgonyát, és a 3 keményre főtt tojást meghámozzuk és karikára vágjuk. 4 dkg zsíradékból, 4 dkg lisztből és 3 dl tejből besamelt készítünk. Sóval ízesítjük belekeverünk 2 nyers tojássárgáját, és kemény habbá vert fehérjét, hozzákeverjük a burgonyát és a tojást vigyázva, hogy közbe össze ne törjön. Ha szükséges utánna fűszerezzük. Ezután zsíradékkal kikent, zsemlemorzsával meghintett tűzálló edénybe tesszük, a tetejét reszelt sajtal megszórjuk, olvasztott zsíradékkal meglocsoljuk és középmeleg sütőben megsütjük.
|