Gánica
2005.10.17. 23:05
Gánica burgonya liszt zsír vöröshagyma tejföl bors só
A felkockázott hagymát forró zsíron fonnyaszd meg. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, öntsd le a levét, de egy-két kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt törd át a burgonyát, sózd, borsozd. Keverj hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrű pürét kapj. A forró zsíros hagymába mártott kanállal szaggass belőle galuskákat, s ezeket tedd (ne túl szorosan egymás mellé) egy kizsírozott tepsibe, majd hintsd rájuk a maradék hagymát. Előmelegített forró sütőben süsd, míg meg nem pirul. Meleg, sós tejföllel leöntve tálald. Igen jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is. (Maradék krumplipüréből is meg lehet próbálni, de a liszt akkor is kell hozzá.)
|