Gombás rakott burgonya
2005.10.17. 23:05
Gombás rakott burgonya Hozzávalók: 4 dkg szárított vargánya, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 75 dkg sampinyon gomba, 1/2 teáskanál só, 1/4 teáskanál bors, 1/4 liter tejszín, 1 kg burgonya, 2 tojás, 4 evőkanál aprított petrezselyem, 5 dkg gouda sajt A vargányát negyed liter meleg vízben megpuhítjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a vargányát, és 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A sampinyont hidegen megmossuk, összevágjuk, és a vargányához adjuk. Sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Szitában leszürjük. A lét 1/8 liternyire elfőzzük. Tejszínt adunk a léhez és felforraljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát és 5 percig főzzük. A burgonya felét szitával kivesszük, és tűzálló tálba rakjuk. Ráteszünk egy sor gombát és a burgonya másik felét. Felverjük a tojást. A levet apránként hozzákeverjük, és petrezselyemet adunk hozzá. Megfűszerezzük és a burgonyára öntjük, majd megszorjuk reszelt sajttal, aranybarnára sütjük. Fontos , hogy ne rakjuk tele a tálat, mert kifuthat. Használjuk inkább két edényt. Frissen a legfinomabb.
|