Sonkás rakott krumpli
2005.10.17. 23:09
Sonkás rakott krumpli
Elkészítési idő kb 70 perc.
1 kg burgonya 2 dl tejföl 10 dkg főtt, füstölt hús 2-3 keménytojás 10 dkg reszelt sajt 2 tojás 2 nagy fej vöröshagyma só bors
A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihülni, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. Amíg a krumpli fő, addig a húst apró kockákra, a keménytojásokat karikákra vágjuk. A tojásokat habosra verjük és belekeverjük az apróra vágott fokhagymát, a törött borsot és ízlés szerint sót. Ezután a tejfölt is hozzá keverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Egy mélyebb tepsit, vagy tűzálló tálat kivajazunk. Egy réteg burgonyakarikát fektetünk bele, megsózzuk, beborítjuk hagymakarikákkal, majd keménytojás szeletekkel. Meglocsoljuk néhány evőkanál tejfölös tojással, majd rászórunk kevés füstölthús kockát. Újabb burgonyaréteg következik, majd így tovább, amíg tartanak az összetevők. A tetejére tejfölös tojás kerüljön. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép piros lesz a teteje. Kockákra vágva tálaljuk.
|