Spanyol fokhagymás krumpli
2005.10.17. 23:09
Spanyol fokhagymás krumpli Hozzávalók: 8 nagy, egyforma krumpli, 1 ecetes sárga paprika, 1 fej vöröshagyma, 4 evokanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál piros fuszerpaprika, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 evokanál marinált paradicsom-paprika, 1 evokanál kimagozott fekete olajbogyó, ízlés szerint só, csipetnyi cukor. A héjastól megmosott krumplikat megfőzzük, majd még melegen meghámozzuk és félbevágjuk. Belsejüket kissé kivájjuk, és a forgácsot apróra vagdossuk vagy összetörjük. Nagy tepsibe helyezzük, üregükkel felfelé. Közben a vöröshagymát hámozás után finomra összevágjuk. Serpenyőbe csorgatjuk az olajat, majd megpirítjuk rajta a hagymát. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál vizet, valamint a paradicsompürét. A tűzre visszatesszük, és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott olajbogyót, valamint az apróra összevágott marinált paprikát és a kierezett savanyú paprikát. Fontos, hogy egyformán apróra legyen minden összevágva. Néhány percnyi pirítás után belekeverjük a zúzott fokhagymát. A keverékbe beledolgozzuk a kivájt krumpliforgácsot, és ha szükséges, kevés sóval, csipetnyi cukorral utánaízesítjük. A paprikás masszát jól megpúpozva betöltjük a krumplikba. Előmelegített forró sütőben kissé megpirítjuk a tetejét.
|