Zöldséges tepsis burgonya
2005.10.17. 23:10
Zöldséges tepsis burgonya Hozzávalók: 1 kg burgonya 450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa stb.) 2 fej vöröshagyma 3 evőkanál étolaj 1 csapott evőkanál ételizesitő 3 dl viz A vöröshagymát és a megtisztitott burgonyát kb. 3 mm vastag karikákra vágjuk. A tűzálló edény vagy a tepsi aljára öntjük az olajat és egy rétegben beletesszük a vöröshagymát. A burgonyakarikákat laza átfedésben elkezdjük berakni, közben az aprózöldséget közé szórjuk. Rászórjuk az ételizesitőt, átforgatjuk, majd ráöntjük a vizet. Rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, ha tepsiben készitjük, letakarjuk alufóliával. Kb.200 °C-on 50 percet sütjük, negyedóránként átforgatva. Ha a viz nagyon elfőtt, pótolhatjuk. Leve nélkül tálaljuk, a fűszeres lé levesalapként felhasználható. Izlés szerint majonézzel, hideg mártással is leönthetjük.
|