Gombás lecsó
2005.10.17. 23:13
Gombás lecsó Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 25 dkg gomba, 3 db kemény paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott evokanál piros fuszerpaprika, 1 teáskanál só, késhegynyi törött fekete bors. Az összes zöldségfélét megmossuk, lecsöpögtetjük, a gomba tönkjét, mint a ceruzát kihegyezzük, és felszeleteljük. A zöldpaprikát karikákra vágjuk, a paradicsomot nyolcadokba aprítjuk. A fokhagymát tisztítás után összezúzzuk. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük, majd kis lángon, folytonosan kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a meghámozott és finomra aprított vöröshagymát, és megsózva, fedo alatt üvegesre pároljuk. A gombaszeleteket hozzáadjuk, összekeverjük, majd ismét lefedve addig pároljuk, amíg a gomba levet ereszt. Zsírjára pirítjuk, majd a tuzrol lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikakarikákat és megborsozzuk. Ismét lefedve, további 10 percig pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük. Ezután beletesszük a paradicsomot és a finomra metélt petrezselyemzöldet, majd éppen csak addig forrósítjuk, amíg a paradicsom még egyben marad, de már üvegesedik.
|