Gombás sonkatekercs
2005.10.17. 23:13
Gombás sonkatekercs Hozzávalók: 8 nagyon vékony, nagy szelet gépsonka (kb. 20 dkg), 10 dkg gomba, 1 tojás, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evokanál olaj, 1 evokanál zsemlemorzsa, ízlés szerint só és törött bors. A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettot finomra vágjuk. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk. Befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, kissé kihutjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evokanál tejfölt, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy kenheto, de ne túl híg krémet kapjunk. A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk. Kikent tuzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét. Elomelegített sütobe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.
|