Sajtos gomba
2005.10.17. 23:15
Sajtos gomba Hozzávalók: 30 dkg gomba, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl kefir, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evokanál olaj, 1 evokanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál currypor, ízlés szerint só. A gombák végeit a homoktól letisztítjuk, majd gyorsan, folyó víz alatt megmossuk, és lecsöpögtetjük. Vastagabb szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra metéljük. Serpenyoben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a hagymát, és megsózzuk. Fedo alatt addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül, ekkor rátesszük a gombaszeleteket. Borssal és curryporral fuszerezzük, majd fedo alatt, saját levében puhára pároljuk. Idonként megkeverjük. Míg párolódik, a kefirben simára keverjük a lisztet, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ha a gomba is zsírjára sült (vagyis elfott belole az összes nedvesség), a tuzrol lehúzzuk, és ráöntjük a lisztes kefirt. Jól összekeverve visszatesszük a tuzre. Kevergetve addig fozzük, amíg suru mártás nem lesz alatta. Ezután a reszelt sajtot is beleszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a tuzrol lehúzva, befedve hagyjuk állni 10 percig, csak ezután tálaljuk. Tálaláskor kevés tejföllel meglocsolhatjuk. Galuska, fott tészta vagy zsemlegombóc, burgonyalepény a hozzá illő köret.
|