Tejfölös gombapaprikás
2005.10.17. 23:17
Tejfölös gombapaprikás
40 dg gombát vágjuk nagyobb kockákra. Egy kis fej vöröshagymát aprítsunk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjünk bele 1 kávéskanál fûszerpaprikát. Öntsünk rá 0,5 dl vizet, adjunk hozzá 1 csapott mokkáskanál sót, és fedõ alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ezután szórjunk rá 1 kávéskanál lisztet, keverjük össze, majd adjunk hozzá Egy nagy poharas tejfölt, Akkor kész, amikor a zsírszemcsék eltûnnek a tetejérõl. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az ízeeltartható. A tejfölös gombapaprikás tejföl nélkül, Gombapörköltként is elkészíthetõ.
|