Tepsis gomba
2005.10.17. 23:17
Tepsis gomba
Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 40 dkg gomba, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyem, olaj, só, bors A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kb. 3 mm vastagon felszeleteljük. Tepsiben elrendezzük, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben ropogós pirosra sütjük. Közben megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt megpároljuk. Citromlével, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Az elkészült sült burgonyához hozzákeverjük a párolt gombát, ha szükséges, utánaízesítjük. Kitálaljuk és rámorzsoljuk a vajat. Friss fejes salátát kínálunk hozzá.
|